De gemeente Utrecht en stichting ANNE gaan aan de slag met 20 studenten van de Hogeschool van de Kunsten. De studenten gaan trotse verhalen en ervaringen uit de praktijk verzamelen. Dit wordt gedeeld met de omgeving waardoor duurzame veranderingen in het zonnetje worden gezet. Door de enthousiaste verhalen over verduurzaming, hoopt de gemeente meer bewustwording en draagvlak te creëren bij degene die minder duurzaam doen.

Wat beweegt bewoners om duurzamer te doen? Hoe kan iemand hier zelf aan bijdragen? En welke signalen kunnen we ontrafelen uit de verhalen die de studenten ophalen bij bewoners? Wat gaat goed, of wat gaat minder goed?

Het doel van het project is enerzijds om meer gezicht te geven aan de duurzame beweging. Aangezien wij allemaal hier in de dagelijkse praktijk mee bezig zijn. Anderzijds is het doel van dit project om een drempel te verlagen voor doelgroepen die weerstand hebben tegen veranderingen om CO2 te reduceren. Met volle energie gaan studenten in gesprek met bewoners om input en signalen op te halen. Om dit vervolgens op creatieve wijze terug te geven aan de stad.