Voorlichtingsmateriaal

OV-ambassadeurs staan ouderen bij met uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en reisplanners. Ze maken proefreizen samen om zelfvertrouwen op te bouwen. Om de OV-ambassadeurs een handje te helpen, worden er voorlichtingsmaterialen gemaakt.

 

Content Creators

De Young Professionals gaan aan de slag als content creators, met als doel helder en aantrekkelijk voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen voor OV-ambassadeurs. Denk aan infographics over onderwerpen zoals OV-chipkaarten en overstappen. Daarnaast zullen ze het ‘Doe mee met het OV’-team – van organisatie YMCA – ondersteunen bij andere communicatie-gerelateerde werkzaamheden. Ze helpen ook bij het inventariseren van vervoersmogelijkheden in verschillende gemeenten en kunnen zich richten op het bereiken van nieuwe doelgroepen.

 

Eindresultaat

De Young Professionals zullen 15 weken lang aan de slag gaan. Aan het einde van het project presenteren de studenten de resultaten en delen ze ideeën voor het bereiken van ouderen en nieuwe doelgroepen. Met het project OV-ambassadeurs in Beeld streeft de provincie Utrecht naar vergrote mobiliteit en zelfstandigheid onder ouderen in de regio.

 

Meer weten?

Neem contact op met projectcoördinator Janneke via janneke@academievandestad.nl