In heel Almere is er volop parkeergelegenheid in de vorm van parkeergarages, parkeerterreinen en straat parkeren. Zo zorgt Almere voor voldoende veilige en schone parkeergelegenheid voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Het doel van een PRIS is het voorkomen van onnodig zoekverkeer of wachtrijen voor een parkeerlocatie. Zeker als een nabijgelegen locatie nog wel vrije plaatsen heeft. Het huidige systeem in het stadshart van Almere is technisch afgeschreven en is daarom aan vervanging toe.

Het doel van het project is dat studenten een innovatieve manier bedenken om het PRIS op een toekomst vast en duurzame manier te vervangen. Daarnaast is het doel om het PRIS op een creatieve manier te promoten en te stimuleren onder de doelgroep. De centrale hoofdvraag luidt hierbij:

Op welke manier kan het huidige Parkeer informatie Systeem (PRIS) binnen Almere Centrum vervangen worden door een toekomst-vast/duurzaam alternatief en op welke manier kan dit visueel/zichtbaar gemaakt worden onder bedrijven en bezoekers van Almere?

De studenten gaan gedurende een studiesemester aan de slag met het vraagstuk.