Het Hamerkwartier

Het project richt zich op het Hamerkwartier in Amsterdam. Het Hamerkwartier is een transformatiegebied in stadsdeel Noord. Het gebied verandert van een bedrijventerrein naar een woonwijk. Maar er blijft nog steeds ruimte voor bedrijven en werkgelegenheid. Het gebied heeft ook veel te bieden voor bewoners van omliggende buurten, zoals de Vogelbuurt en de IJpleinbuurt. Om de verbinding tussen beide buurten te versterken is Academie van de Stad gestart met het project StageCarrousel.

 

StageCarrousel

Dit project wil zoveel mogelijk jongeren woonachtig in bovengenoemde buurten laten mee doen met het project. Zij kunnen stage lopen bij verschillende werkgevers gevestigd in het Hamerkwartier. Vandaar ook de naam StageCarrousel; de jongeren kunnen ‘instappen’ in de carrousel, die hen langs verschillende werkplekken en ervaringen zal brengen. 

 

StageCaroussel
Tijdens de startbijeenkomst van het project StageCaroussel in het Skatecafé in Amsterdam-Noord

 

Jongeren Amsterdam-Noord

We zijn ook nog op zoek naar jongeren voor dit project. Ken jij jongeren in Amsterdam-Noord, die baat kunnen hebben bij snuffelstages in verschillende sectoren? Neem dan contact

met ons op via: info@stagecarrousel.nl of bel Bob Merkx via 06 2136 7636!

 

Meer weten over StageCarrousel?

De tweede ronde van de StageCarrousel gaat van start in maart 2022. Een aantal leuke bedrijven hebben zich hier al voor aangemeld en dit gaat ongetwijfeld een mooie ronde worden! Meer lezen over hoe de studenten die project ervaring? Lees dan hier verder. 

 

Student Stories – Merel en Marissa