Hoe verduurzaam je samen?

VerduurSamen is een project waar Young Professionals zich bezig houden met het verduurzamingsproces van verschillende Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit doen zij door langs de deuren te gaan om zo de bewoners van een VvE te activeren. Om een stap te maken richting verduurzaming van woongebouwen waar een VvE eigenaar van is, is een grote meerderheid van stemmen nodig. Om deze meerderheid  voor besluitvorming te verkrijgen is contact/het gesprek met de bewoners essentieel.

 

Frisse blikken 

Om deze reden is het project VerduurSamen opgezet in opdracht van de Energiesprong Alliantie en Gemeente Amsterdam. Young Professionals zullen, met hun frisse blik en kennis, langs de deuren gaan om het met bewoners te hebben over het belang van verduurzamen. Bij veel VvE’s is het belangrijk en kunnen de gevolgen groot zijn als dit niet gebeurt.

 

Doelen VerduurSamen

De doelstelling van de inzet van activatieteams is uiteindelijk het creëren van voldoende betrokkenheid van bewoners om besluiten over verduurzaming te kunnen nemen. Twee enthousiaste Young Professionals zijn begonnen en hebben er zin om zich hiervoor in te zetten. Hun werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het voeren van gesprekken met bewoners en de voorbereiding/nazorg die daarvoor nodig is. Uiteindelijk  formuleren zij aanbevelingen richting de Energiesprong Alliantie en presenteren zij hun inzichten aan de verschillende stakeholders.

 

Meer weten?

Academie van de Stad doet nog veel meer projecten op het gebied van duurzaamheid. Meer weten over de projecten die wij doen? Bekijk deze overzichtspagina.

 

VerduurSamen