De oudere bewoners hebben de wijk in een hoog tempo zien veranderen en daarmee vervielen ook veel van hun vaste contacten. Het Rudolf huis kan een plek zijn waar bewoners laagdrempelig nieuwe contacten kunnen opdoen. Ook de studenten staan hiervoor open. Zij gaven aan dat ze meer contact willen hebben met andere bewoners en ook bereidt zijn om ouderen te helpen.

Daarnaast is service een belangrijke pijler. Sommige oudere bewoners zijn niet in staat om bepaalde dingen zelf te doen. Het projectteam Springlevend Wonen project – Rudolf Dieselbuurt, en andere studenten, kunnen hier bij helpen.

In het Rudolf huis zullen bijvoorbeeld de volgende diensten aangeboden worden:

Het koffie-uurtje
Dit geeft de buurtbewoners de kans om langs te gaan voor een gesprek, een kopje koffie, of om ideeën te opperen over de buurt.

Het uitlenen van (tuin)gereedschap
Op deze manier kunnen de bewoners klussen in huis en tuin zonder dat ze zelf grote aankopen moeten doen, wat vaak een barrière is voor de bewoners gezien hun sociaal-economische status.

De ruilwinkel
Mensen kunnen spullen die ze niet meer nodig hebben inruilen tegen spullen die andere buurtbewoners hebben ingeleverd. Het doel van deze ruilwinkel is het recyclen van gebruikte goederen. Wat de ene bewoner niet meer nodig heeft kan een uitkomst zijn voor de ander. Een voorbeeld hiervan is een Rudolf Diesel boekenkast.

Prikbord
In het buurthuis zal ook een prikbord komen. Op het prikbord zal informatie staan over komende activiteiten. Bewoners mogen ook zelf dingen op het prikbord plaatsen, zoals een goed idee voor de Rudolf Dieselbuurt, een verzoek, of enkel een leuke boodschap.