Wooncomplex de Tussenmeer

In het project  ‘Samen Vooruit in de Tussenmeer’ gaat een groepje studenten van de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hogeschool van Amsterdam aan de slag om de leefbaarheid te vergroten in een wooncomplex in Osdorp.  Het complex ligt aan de Tussenmeer, een levendige boulevard waar veel gebeurd. De Tussenmeer huisvest veel winkels, restaurants en andere ondernemingen. Er rijden veel auto’s door de straat en er is elke dinsdag markt. 

 

Sociale cohesie 

Ondanks dat de bewoners in een levendige straat wonen, lijkt er weinig sociale cohesie tussen bewoners te zijn. Daarnaast krijgt de woningcorporatie van het complex, Rochdale, nauwelijks geluiden van bewoners te horen. Om uit te vinden wat er speelt onder de bewoners gaan de studenten aan de slag!

 

Samen Vooruit in de Tussenmeer

Vanaf februari beginnen de studenten met een bewonersonderzoek. De studenten gaan in gesprek met de bewoners om te onderzoeken hoe de bewoners het leven op de Tussenmeer ervaren. Wat vinden ze van de het gebouw, de omgeving, het contact met de buren en de woningbouwcorporatie? Vervolgens ontwikkelen de studenten een interventie aan de hand van deze resultaten. De interventie kan daarna verder worden opgepakt en uitgevoerd door de woningbouwcorporatie.  De studenten krijgen studiepunten voor de uitvoering van dit project.

 

Wil je meer weten over het project Samen Vooruit in de Tussenmeer? 

Neem contact op via amsterdam@academievandestad.nl of 085 3033 707.