Inmiddels is in zeven buurten in Amsterdam en in de Schilderswijk in Den Haag een Springlevend Wonen project gestart en vanaf dit semester wordt de wijk Nieuw Hoograven in Utrecht ook Springlevend gemaakt. Volgens deze succesvolle projectformule wonen vier tot tien studenten in een wijk om zich in te zetten voor de leefbaarheid door relevante projecten te starten. Die projecten begeleiden zij dan weer in de rol van studentcoördinatoren. Doordat de studenten wonen in de wijk, zijn zij spin in het web van bewoners, de woningcorporatie en de gemeente. Zij zijn de oren en ogen van de wijk en weten zodoende waar bewoners behoefte aan hebben en waaraan niet. Dit project is in samenwerking met woningcorporatie Portaal en de gemeente Utrecht van start gegaan.

De vier studentcoördinator stellen zich voor!

Marieke, derdejaars studente Pedagogische Wetenschappen:
“Het lijkt me leuk om in een Springlevend Wonen project te wonen omdat je dan in contact staat met mensen uit alle lagen van de samenleving. Ik ben erg enthousiast om hier van te leren en mijzelf hierin te ontwikkelen. Ik heb dan ook heel veel zin om met de projecten te starten!” 

Meike, derdejaars studente Sociaal Pedagogische Hulpverlening:
“Ik ben Meike en ik ben geboren in Utrecht en getogen in Houten. Het wonen en werken in een Springlevend Wonen project lijkt me een super uitdaging omdat ik me wil inzetten voor de stad en haar inwoners, werken met mensen het allerleukst vind en me graag bezighoudt met het opzetten van projecten. Ik kijk erg uit naar de komende tijd!”

Rebecca, tweedejaars studente Journalistiek:
“Over 2 jaar wil ik gaan afstuderen in de richting radio, waar ik al een tijdje mee bezig ben. Ook schrijf ik voor een online blog. Ik ga aan de slag als studentcoördinator in een Springlevend Wonen project omdat ik graag mijn organisatieskills en mijn interesse in mensen en culturen wil combineren.”

Marieke, tweedejaars studente Bestuurskunde:
“Via mijn studie bestuurskunde ben ik speciaal geïnteresseerd om te gaan wonen in een Springlevend Wonen project omdat je zo op lokaal niveau mee kunt werken aan verbetering. Het lijkt mij een mooie uitdaging om van Nieuw Hoograven een actieve wijk te maken!