Wat is De Tafelberg?

De Tafelberg is een oud behandelingscentrum, dat omgebouwd is tot wooncomplex. Het complex ligt in Amsterdam Zuidoost en heeft plek voor maar liefst 290 jongeren. 60 van de studio’s zijn gereserveerd voor jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg. Om ervoor te zorgen dat dit straks een complex is waar iedereen prettig leeft en omkijkt naar elkaar, gaan we in opdracht van Levvel een Community Building-project opstarten.

Community Building

In opdracht van Levvel gaat Academie van de Stad in de Tafelberg een Community Builders project opzetten. Wij stellen een divers team van zes betrokken bewoners aan, die wekelijks samenkomen om plannen te maken voor hun hechte woongemeenschap. De Community Builders hebben twee hoofdtaken waar zij zich voor inzetten: activeren en signaleren. Zij helpen bewoners met het oppakken van leuke initiatieven voor de community, herkennen kwaliteiten in hun buren en moedigen hen aan die in te zetten voor de community. Daarnaast functioneren ze ook als oren en ogen van het complex, ze houden een oogje in het zeil als bewoners het moeilijk hebben en weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning.

Onze aanpak

De toekomstig Community Builders zullen per duo een thema oppakken. Door als duo aan een thema te werken wordt het verantwoordelijkheidsgevoel en de betrokkenheid van de community builders verhoogd. Per thema wordt er aan de hand van de activiteiten en commissies community book input gevraagd aan de bewoners, de gangmakers en natuurlijk de opdrachtgever. Vanuit deze input wordt de invulling van de activiteiten en de commissie gegeven. In de aanpak wordt samenwerking gezocht met de andere partijen en rollen die werken aan de leefbaarheid in campus de Tafelberg.

 

Wil je meer weten over het project Springlevend Tafelberg? 

Neem contact op met de projectcoördinator: 

Joek Hartogh Heys
joek@academievandestad.nl
06 1123 3092