Studenten Spatial Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht onderzoeken de vernieuwde werkcultuur anno 2021 binnen de gemeente Utrecht. Hiervoor bedenken zij creatieve concepten rondom het vraagstuk en voeren deze waar mogelijk uit. Door de huidige Corona-tijd ziet de manier waarop we werken er opeens heel anders uit. Voorheen kwamen medewerkers bijna allemaal fysiek samen op het Stadskantoor. Nu werken bijna alle ambtenaren online en op afstand. Het “Werken 3.0” vraagt mogelijkerwijs om een andere huisvestingsinvulling. Daarom: het Stadskantoor op de proef!

De gemeente Utrecht is benieuwd hoe het Stadskantoor aan deze tijd aangepast kan worden. Op die manier kunnen ze een gezonde en veilige werkomgeving bieden en werknemers verbinden met de stad. 

Door in gesprek te gaan met verschillende werknemers werken de studenten toe naar proefopstellingen in het Stadskantoor. Daarnaast  leveren ze aanbevelingen op aan de hand van een plan van aanpak. Hierin geven zij aan hoe de gemeente Utrecht het opgeleverde resultaat verder moet oppakken.