Gezellige buur onder de bewoners bij Stek Noord

Om Community Building op Stek Noord te realiseren heeft Stadgenoot Academie van de Stad gevraagd om een team met Community Builders op te zetten. De vier Community Builder zetten zich vier uur per week in voor hun community. Zij vormen het aanspreekpunt voor bewoners, Stadgenoot en externe partners en de aanjagers van de community. Natuurlijk zijn de Community Builders daarnaast ook gewoon een gezellige buur en worden er veel (digitale) koffietjes gedronken!

We zijn verrast over het doorzettingsvermogen en de creativiteit van de Community Builders, die juist in deze lastige tijden zich extra om hun bewoners bekommeren. En hoewel iedereen af en toe gek wordt van de online vergaderingen, zijn er fanatieke digitaal gepubquizen. De bewoners helpen elkaar met huiswerk of volgen online lessen samen. De Community Builders houden de bewoners net wat extra in de gaten.

Energizers

Tijdens een online lezing van Academie van de Stad door Joop Hofman over Asset Based Community Building (ABCB), blijft bij de Community Builders van Stek Noord vooral hangen hoe belangrijk het is om bewoners iets te laten organiseren waar zij zelf energie van krijgen. Dus verzamelen de keukenprinsen- en prinsessen van Stek Noord zich en is de corona proof Stek Takeway opgericht! Om de week koken 2 bewoners samen en mag iedereen gratis een bordje komen halen. Van Afghaanse rijst met kip tot Indiase dahl, zelfs op afstand smaakt het beter dan helemaal alleen.

Enthousiast geworden en wil je meer weten over Stek Noord? Neem dan contact op met info@academievandestad.nl of via 085 3033 707