De digitale stemwijzer is een oplossing voor veel stemmers. Helaas blijkt dit voor veel (oudere) Amsterdammers met een migratieachtergrond niet te werken. Gemeente Amsterdam wil hier graag verder onderzoek naar laten doen. Op deze manier willen zij tot een passende oplossing voor deze brede doelgroep komen: een stem voor iedereen. 

Derdejaars studenten Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam zullen voor hun bachelor scriptie onderzoek doen naar de de rol van digitale hulpmiddelen – zoals de Stemwijzer- in de opkomst en stemkeuze van oudere Amsterdammers met een migratieachtergrond. Hierin doen zij onder andere onderzoek naar de ervaring van de huidige digitale hulpmiddelen. Maar ook wat de eventuele barrières zijn in het gebruik.

Door inzicht te hebben in de aansluiting van digitale hulpmiddelen bij deze doelgroep, kan de opkomst bevordert worden. De opdrachtgever Programma Verkiezingen gebruikt deze inzichten dan ook tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezingen binnen de gemeente Amsterdam.