In het tweede semester van studiejaar 2009-2010 hebben studenten Creative Industries een concept ontworpen voor activiteiten voor ouderen in de Staalmanpleinbuurt in Slotervaart, Amsterdam Nieuw-West. Dit concept staat echter alleen nog maar op papier en heeft in de praktijk nog niet de benodigde handen en voeten. In dit vervolgproject gaan studenten de activiteiten uit het concept ook daadwerkelijk organiseren. Dit betekent dat zij de leiding krijgen over de organisatie, zelf verantwoordelijk zijn om verschillende partijen bij de activiteiten te betrekken, communicatie te faciliteren, locaties te regelen, andere benodigdheden te verzorgen en het budget in de gaten te houden.

Studenten Toegepaste Psychologie gaan op onderzoek uit op en rond het Staalmanplein waar vereeenzaamde mensen wonen. Met deze bewoners gaan de studenten  contact  opbouwen om vervolgens activiteiten voor ze te organseren zodat ze eens op een nieuwe plek terecht komen en de mogelijkheid krijgen andere mensen te ontmoeten.
In dit project biedt de Academie van de Stad de studenten een organisatorische uitdaging en een kans om in de praktijk te ervaren hoe buurtactiviteiten en -evenementen opgezet moeten worden.