Achtergrond

De laatste jaren leek het met de jeugdwerkloosheid in Amsterdam steeds beter te gaan. Afgelopen zomer schreef het Parool nog dat de cijfers gehalveerd waren ten opzichte van 2014. Met de uitbraak van Covid-19 lijkt dit positieve beeld minder rooskleurig te worden. Volgens een artikel in NRC van begin april over bijstandsaanvragen “…kreeg Amsterdam in de laatste week van februari 313 aanvragen, twee weken later waren dat er 830.” Vooral jongeren melden zich voor steun. Veel jongeren die werken in de horeca of detailhandel hebben een uitzend- of nulurencontract waardoor het gemakkelijk is voor een werkgever om ze niet meer in te plannen of direct te ontslaan.

Het project

De focus voor de StudentJobcoach ligt primair op het begeleiden van de jongeren zonder startkwalificatie naar een werkervaringsplek, stage, betaald werk en/of opleiding. Hiervoor worden de coaches gestimuleerd om zich te richten op ondernemers in Amsterdam Zuidoost. Wat betreft de werkervaringsplekken gaat het om plaatsingen met behoud van uitkering en uitzicht op een betaalde baan. Omdat de coachingsbehoefte per jongere en werkgever kan verschillen is elk traject maatwerk. De duur van trajecten kan dan ook variëren van 2 tot 6 maanden.

Werkzoekende Jongere in Amsterdam Zuidoost?

Op zoek naar werk, opleiding of stage en ben je tussen de 18 en 32 jaar oud? Onze coaches staan voor je klaar. In een eerste gesprek wordt met je besproken wat je graag zou willen doen en wat de mogelijkheden zijn binnen dit project.

StudentJobcoach Zuidoost
Studenten hebben deze flyer gemaakt om zo de jongeren aan te spreken en te kunnen helpen met hun zoektocht.

 

Ondernemer in Zuidoost?

Academie van de Stad is op zoek naar werkgevers die werkloze jongeren een kans willen geven om zich binnen hun bedrijf te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer. Dit kan gaan om verschillende sectoren (horeca, detailhandel, productie, dienstverlening, logistiek, industrie, etc.). Het functieprofiel van de jongeren kan namelijk erg uiteenlopend zijn. Tijdens een oriënterend gesprek bespreken we wat de mogelijkheden zijn. 

Geïnteresseerd of meer informatie?

Neem dan contact op via info@studentjobcoach.nl of 085 3033 708. Bekijk ook onderstaand filmpje om een indruk te krijgen!