Achtergrond

De laatste jaren leek het met de jeugdwerkloosheid in Amsterdam steeds beter te gaan. Afgelopen zomer schreef het Parool nog dat de cijfers gehalveerd waren ten opzichte van 2014. Met de uitbraak van Covid-19 lijkt dit positieve beeld minder rooskleurig te worden. Volgens een artikel in NRC van begin april over bijstandsaanvragen ‘kreeg Amsterdam in de laatste week van februari 313 aanvragen, twee weken later waren dat er 830’. Vooral jongeren melden zich voor steun. Veel jongeren die werken in de horeca of detailhandel hebben een uitzend- of nulurencontract waardoor het gemakkelijk is voor een werkgever om ze niet meer in te plannen of direct te ontslaan.

Krijg een indruk

Werkzoekende Jongere in Amsterdam Zuidoost?

Academie van de Stad is op zoek naar werkzoekende jongeren van 18 tot 32 jaar met maximaal een diploma op MBO-2 of HAVO niveau. Zij hebben nog geen werk of opleiding hebben en graag met een nieuwe uitdaging willen starten. In een eerste gesprek wordt er als eerst met je besproken wat je graag zou willen doen. Ten tweede kijken we samen naar de mogelijkheden binnen dit project.

Ondernemer in Zuidoost?

Academie van de Stad is op zoek naar werkgevers die werkloze jongeren een kans willen geven om zich binnen hun bedrijf te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer. Dit kan gaan om verschillende sectoren. Bijvoorbeeld horeca, detailhandel, productie, dienstverlening, logistiek, industrie, etc. Het functieprofiel van de jongeren kan namelijk erg uiteenlopend zijn. Tijdens een oriënterend gesprek zal met u besproken worden wat de mogelijkheden zijn.

Geïnteresseerd of meer informatie?

Neem dan contact op via info@studentjobcoach.nl of 085 3033 708.