In een laagdrempelige en ontspannen sfeer wordt er elke week een nieuwe thema behandeld, een spel gedaan en alledaagse gesprekken gevoerd. Het doel van het taalcafé is tweeledig: werken aan een community van Nederlandssprekenden en statushouders en op een informele manier de Nederlandse vaardigheden van statushouders verbeteren.

Twee young professionals van Academie van de Stad startten in opdracht van stadsdeel Noord in oktober met het project Taalcafé Noord. Na een korte oriëntatiefase kwam al gauw naar voren dat in de wijk de Banne nog niet veel mogelijkheden waren om informeel Nederlands te oefenen en Nederlandssprekenden te ontmoeten. In het Huis van de Wijk de Banne waren alle conversatielessen en taalactiviteiten al een tijdje gestopt. Daarom is besloten om het eerste taalcafé op deze locatie uit te proberen.

Voor de tweede locatie ligt de focus nu op de Molenwijk. De komende weken wordt bekeken of er inderdaad behoefte is aan een taalcafé in deze wijk, op welk tijdstip en welke locatie geschikt is. Houd onze Facebook in de gaten voor updates!

Nieuwgierig geworden?! Taalcafé Noord vindt elke maandagmorgen plaats van 10:00 tot 12.00 uur in het Huis van de Wijk de Banne. Iedereen is welkom om langs te komen en gezellig mee te doen!;