Vestigingsstad Amersfoort

De helft van de inwoners van Amersfoort zijn theoretisch opgeleide mensen. Dit is opvallend omdat de stad twee mbo-instellingen kent. Er wordt dus veel praktisch talent opgeleid, maar een groot deel van deze groep trekt weg uit de regio. Tegelijkertijd worden de tekorten aan medewerkers bij verschillende praktijkgerichte beroepssectoren in de stad steeds groter. De gemeente Amersfoort wil echter dat het wél aantrekkelijk blijft voor ondernemers om zich te vestigen in Amersfoort. Hoe houden we het talent in de stad?

 

Project Talent in de Stad

In het project Talent in de stad gaan Young Professionals van Academie van de Stad aan de slag met dit complexe vraagstuk. Want hoe bind je mbo-studenten als potentieel talent aan de stad? En welke rol kunnen ondernemers hierin spelen? Het project heeft als doel om inzichtelijk te maken wat de motivatie van mbo-studenten is om zich te binden (of juist niet) aan de stad Amersfoort.

 

Young Professionals in gesprek

Twee Young Professionals gaan daarom, onder begeleiding van Academie van de Stad, in gesprek met mbo-studenten, ondernemers en andere betrokkenen en op zoek naar manieren hoe Amersfoort MBO-studenten (en -afgestudeerden) kan blijven binden aan en boeien voor de stad. Op basis van deze inzichten presenteren zij hun praktische aanbevelingen aan de gemeente Amersfoort en organiseren ze een prikkelende eindbijeenkomst tussen de mbo-studenten en ondernemers.