De binnentuin

Nieuw-Zeeland is een wooncomplex in Osdorp. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die een binnentuin delen. Het doel van deze binnentuin is om verschillende bewoners samen te brengen. Echter, lijkt er weinig sociale cohesie tussen bewoners te zijn en leidt het gebruik van de binnentuin tot frictie tussen bewoners. Om uit te vinden wat er speelt onder de bewoners gaan de studenten aan de slag in het project Verenigd Nieuw-Zeeland.

 

Verenigd Nieuw-Zeeland

Vanaf februari 2022 beginnen de studenten van de opleiding Antopologie aan de Universiteit van Amsterdam met een bewonersonderzoek in het complex. Het doel van het onderzoek is achterhalen wat de bewoners ervaren en vinden van de leefbaarheid in en rondom het complex. De studenten zoeken uit waar de frictie tussen bewoners vandaan komen en zullen op basis van hun onderzoeken aanbevelingen voor mogelijke oplossingen doen, waar de woningcorporatie mee aan de slag kan. De studenten krijgen studiepunten voor de uitvoering van dit project.

 

Wil je meer weten over dit project? 

Neem contact op met projectcoördinator Maya:

Maya van de Ven

[email protected]

06 1554 4334

 

Verenigd Nieuw-Zeeland