De Staalmanpleinbuurt is in een proces van stedelijke vernieuwing. In wijken en buurten in Amsterdam waar vernieuwingsprocessen aan de gang zijn, staat vaak een grotere druk op de leefbaarheid. Daarnaast wordt de Staalmanpleinbuurt gekenmerkt door lage inkomens, hoge werkloosheid en een grote problematiek achter de voordeur.

Om de Staalmanpleinbuurt ook op sociaal en economisch gebied een neiuwe impuls te geven, wil de woningcorporatie graag het ondernemerschap in de buurt stimuleren. Het doel hiervan is dat het ondernemerschap de persoonlijke ontwikkeling van bewoners ondersteunt maar ook dat het een bijdrage levert aan het verlevendigen van de buurt. 

Studenten Entrepreneurship van de Vrije Universiteit hebben het vorige semester het verborgen ondernemerschap zo veel mogelijk in kaart gebracht alsmede de kansen en bedreigingen voor ondernemerschap in de buurt. Hier gaan de studenten Eventmanagement van Hogeschool InHolland op voortborduren door workshops te organiseren samen met buurtpartners, het Ondernemershuis en andere partners waarin zij bewoners leren hoe zij een ondermersidee tot werkelijkheid kunnen brengen en wat daar voor nodig is. Van dit gehele proces maken de studenten een analyse waaruit nogmaals duidelijk wordt wat de huidige drempels en kansen zijn om een eigen onderneming te starten in de Staalmanpleinbuurt. 

Lees hier het verslag van het project met de VU-studenten! “