Studenten maken een programma voor kinderen en gezinnen waar een achterstand heerst in de ontwikkeling van de Nederlandse taal. De kinderen worden voorgelezen door de studenten en er worden activiteiten georganiseerd die taalverbetering en plezier in lezen bevorderen. Bovendien helpen de studenten de ouders om een voorleesritueel te creëren. Pedagogiekstudenten doen dit in het buurtcentrum ‘De Bloem’ als inloopmiddag, maar sinds september 2010 ook bij families thuis.
De Voorleesservice wordt aangestuurd door studenten van het Springlevend Wonen project, het Academie van de Stad concept waarbij studenten in de wijk wonen en projecten opzetten en begeleiden als studentcoördinator.

De Voorleesservice komt op tv! Kijk op donderdag 7 april om 17.05 uur naar het programma Nederland Helpt (EO) voor een korte reportage over dit Academie van de Stad project. Zie voor meer informatie over de uitzending dit nieuwsbericht.

De studenten van de Voorleesservice zijn de winnaar van de Betere Buurtprijs 2011! Lees hier meer over hun originele idee voor persoonlijke voorleesboekjes voor alle kinderen van de Voorleesservice.