De gemeente Zeist heeft een veelzijdige culturele infrastructuur en steeds groter cultuuraanbod. Zij heeft samen met bewoners, bedrijven, bezoekers en de culturele sector een cultuurbeleid 2017-2020 neergezet: Zeist, kans- en cultuurrijk. De gemeente staat voor een levendig en cultureel bruisend Zeist. Waarin iedereen in de gelegenheid is om deel te nemen aan het culturele leven. Maar ook waar de verbindende en verrijkende waarde van cultuur bijdraagt aan het welbevinden van de inwoners en de aantrekkelijkheid van de gemeente voor bedrijven en bezoekers.

In het kader hiervan is de gemeente in een ontwikkelingstraject van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie gestapt. Dit om een 6-tal stadlabs opzetten met als inzet te komen tot realiseerbare plannen. Onder de noemer anders werken aan stad, dorp en land worden samen plannen gemaakt rondom het thema hoe Zeist een landingsplek kan worden voor (sociale) ondernemers, creatieven en broedplaatsen.

De studenten gaan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze creatieve landingsplek in ‘Zeist herrijst’. In de periode na het indienen van de aanvraag van het Stimuleringsfonds, gaan de studenten aan de slag om een impuls te geven aan het ontwikkelingstraject. Zij gaan kijken naar thema’s die verschillende groepen bewoners verbinden en een plek die doet samenkomen. En dit alles op een creatieve manier.