Challenge Up

Bij Challenge Up zetten jongeren zich in voor een ander. Dit doen jongeren door hun eigen talenten te ontwikkelen. Hoe mooi is het dat je door aan Challenge Up deel te nemen niet alleen iemand anders kan helpen, maar ook jezelf? Er zijn veel manieren om iets te doen voor een ander. Jongeren kunnen zich inzetten voor eenzame ouderen door bijvoorbeeld een high tea te organiseren, sporten met mensen met een beperking en uiteindelijk leren zelf de sportles te gaan geven; ze kunnen samen met andere jongeren een toffe invulling bedenken voor een event van de gemeente; een campagne op de sociale media bedenken voor een goed doel of kinderen die weinig te besteden hebben een geweldige dag bezorgen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Voor en met jongeren

Op dit moment komen structurele MDT plekken nog niet goed op gang en de vraag is hoe dit wel zou kunnen. Stichting Welzijn Lelystad zou graag willen achterhalen hoe zij het beste structurele MDT plekken voor jongeren kunnen realiseren binnen Challenge Up. Met een structurele plek wordt een MDT plek bedoeld van 16-20 uur per week in een kwartaal tijd. Aan het eind van het project wordt er door een afstudeerder van Social Work een onderzoeksrapport opgeleverd, inclusief aanbevelingen gedaan hoe jongeren op structurele plekken aan de slag kunnen gaan binnen Challenge Up. Van belang is dat tijdens dit onderzoek input wordt opgehaald vanuit jongeren zelf. Wat vinden jongeren zelf en wat motiveert hen? Het is immers een onderzoek voor en met jongeren.

 

Meer weten? 

Wil je alvast een indruk krijgen over wat Challenge Up allemaal doet? Check dan vooral even de sociale media op Facebook Of op Instagram.

 

Challenge up