Een goede start voor iedereen

Eindelijk is het dan zo ver: het wooncomplex ‘Startblok Wormerveerstraat’ is af en de bewoners zijn ingetrokken. In het wooncomplex woont een groep van 96 jongeren samen. De groep is gemixt: de helft zijn Nederlandse jongeren en de helft statushouders van 18 tot en met 27 jaar. Samen bouwen zij aan een community waarin iedereen fijn kan samenleven.

Het doel van Startblok Wormerveerstraat is niet alleen het huisvesten van jongeren in tijden van een krappe woningmarkt. Het is vooral het faciliteren van een goede start voor alle bewoners van het complex. Het Startblok biedt de verschillende groepen jongeren – of ze nou nog aan het studeren zijn of hun land hebben moeten ontvluchten – een springplank om hun leven op te bouwen in Amsterdam. Juist voor bewoners die net in Nederland zijn aangekomen, vormt het Startblok een mooi begin om Amsterdam te leren kennen en zich thuis te voelen in de stad.

 

Community Startblok Wormerveerstraat

Om het startblok een positieve impuls te geven hebben woningcorporatie De Key en Stadsdeel West aan Academie van de Stad gevraagd om een project met Community Builders op te zetten. Vanaf september 2021 zetten vijf Community Builders zich gemiddeld vier uur per week in voor fijn samenwonen. Zij vormen de aanjagers van de community en zetten een bewonersvereniging op. Natuurlijk zijn de Community Builders daarnaast ook gewoon een gezellige buur en worden er mooie sociale activiteiten georganiseerd in de gemeenschappelijke ruimtes en in de buurt. 

 

Op naar de eerste mooie activiteiten in 2022!

 

Startblok Wormerveerstraat

De Community Builders van Startblok Wormerveerstraat