“Ik heb heel veel aan het Profi-leerbureau. Ik word bijvoorbeeld geholpen met moeilijk papierwerk en het werven van vrijwilligers, en met subsidieaanvragen. Er zijn heel veel dingen die voor migrantenorganisaties en vrijwilligersorganisaties heel moeilijk zijn om zelf te doen. Ik vind het heel belangrijk als je mensen om je heen hebt die hulp bieden. Ik voel me heel rijk als ik dat krijg.”

Afifa, voorzitter Stichting de Bloem over Profi-leerbureau

Het Profi-leerbureau

Na een succesvolle pilot in 2015 waarbij studenten zich tijdens hun stage inzetten voor de ondersteuning en ontwikkeling van vrijwilligersorganisaties is het Profi-leerbureau sinds 2016 voortgezet als Young Professional project. Twee Young Professionals ondersteunen buurtinitiatieven uit Stadsdeel Oost bij praktische zaken zoals: 

Subsidies aanvragen
Fondsenwerving
Projectplan schrijven
Begrotingen maken
PR/Communicatie
Vrijwilligers werven
En allerlei andere administratieve vragen.

De initiatieven kunnen hen alles vragen, en als ze het antwoord niet weten gaan we ernaar op zoek. 

 

Geboden ondersteuning

De ondersteuning van het Profi-leerbureau is altijd maatwerk. Factoren zoals ervaring, grootte en taalvaardigheid van een initiatief hebben grote invloed op de hulp die nodig is. De Young Professionals kijken daarom altijd goed naar de vraag en stellen een plan op voor de hulp die ze bieden. Daarbij wordt ook ingespeeld op kansen. Als veel initiatieven dezelfde vraag stellen, wordt er bijvoorbeeld een workshop georganiseerd. Zo krijgen de initiatieven antwoord op hun vraag en breiden zij ook hun netwerk uit. De meest gestelde vragen zijn onlangs ook verwerkt in een online cursus. Wil je daar meer over weten? Klik hier

 

Profi-leerbureau

 

Een luisterend oor 

Naast praktische hulp biedt het Profi-leerbureau ook een luisterend oor. De initiatiefnemers uit Amsterdam-Oost zijn gedreven bewoners die iets willen betekenen voor hun eigen buurt en gemeenschap. Ze hebben een signalerende rol en een goed beeld van de sociaal maatschappelijke problematiek die speelt in hun wijk. Het is van belang om goed te luisteren en het gesprek aan te gaan om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Wil je contact opnemen met het Profi-leerbureau? 

Mail dan naar info@profileerbureau.nl, of bel bij urgente zaken tijdens kantoortijden naar 085 – 3033 704. Kijk op deze website voor meer informatie.

 

profi-leerbureau
Julia en Iris, de Young Professionals die binnen dit project aan de slag zijn.