In Utrecht wonen veel jonge statushouders in AZC’s, kleinschalige opvangvoorzieningen of bij pleeggezinnen. Op een gegeven moment worden zij 18 of 21 jaar en krijgen zij vanuit het integratiebeleid van de gemeente een woning aangeboden óf gaan zij zelf op zoek naar passende huisvesting. Het project Thuis in Utrecht is een vervolg op het project Hospiteerbuddy’s, waarin we middels één-op-één begeleiding bijdroegen aan het matchen van jonge statushouders aan woonruimte in Utrecht.
Community activiteiten
In het project Thuis in Utrecht zetten 2 Young Professionals zich in om jonge statushouders te informeren over het vinden van huisvesting, verhuizen in Nederland en de landing in de stad of in een (studenten)huis. Daarnaast dragen de Young Professionals bij aan het netwerk van de jonge statushouders door het organiseren van community activiteiten en Hospicafé’s.
Hospicafé’s
Hospicafe’s van het project Thuis in Utrecht kunnen worden gezien als laagdrempelige en gezellige inloopspreekuren op locatie. Tijdens deze Hospicafe’s kunnen de jongeren in groepjes vragen stellen of expertmeetings bijwonen. Ook studenten kunnen hier binnen lopen om een toekomstige huisgenoot te ontmoeten. De Young Professionals organiseren de Hospicafé’s rondom verschillende thema’s die te maken hebben met huisvesting en de stad Utrecht. Denk aan: hoe kan je goedkoop en duurzaam leven? Hoe regel je je inboedel? En hoe ziet leven met huisgenoten eruit?
Heb je vragen of wil je graag meer weten?
Neem dan contact op met projectcoördinator Emy via 06 2117 8262 of emy@academievandestad.nl.