Het Onderwijs & Onderzoek Festival

Op 13 april stond Academie van de Stad op het Onderwijs & Onderzoek Festival van de Hogeschool Utrecht. In de prachtige en imposante werkspoorkathedraal in de grote fabriekshal in Utrecht West kregen we de kans om medewerkers van de Hogeschool Utrecht te inspireren. De visie van het festival? Meer samen optrekken, zodat we beter in staat zijn studenten te leren werken aan vraagstukken van deze tijd en aan de wereld van morgen. Hoe deze visie handen en voeten te geven? Precies daarover gaat het Onderwijs & Onderzoek Festival 2023. 

 

Maatschappelijke stages Onderwijs en Onderzoek Festival Hogeschool Utrecht
Projectcoördinatoren Emy en Cato bij het Onderwijs & Onderzoek Festival van de Hogeschool Utrecht.

 

Sleutelrol voor studenten in stedelijke ontwikkeling

De visie van het Onderwijs & Onderzoek Festival sluit een-op-een aan bij de visie van Academie van de Stadt: door het creëren van effectieve verbindingen met stedelijke partijen en onderwijs, geeft Academie van de Stad studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Zo ontwikkelen de studenten van vandaag zich tot de grootstedelijke burger en professional van morgen. Afgelopen donderdag mochten wij één van de inspiratiesessies verzorgen. Want hoe stimuleer je studenten om van elkaar te leren? En hoe creëer je eigenaarschap? Dat zijn vragen waar wij ons dagelijks binnen onze stageprojecten mee bezighouden.

 

 Maatschappelijke stageprojecten Jorn

Jorn: “Als je jezelf wilt uitdagen dan zit je bij Academie van de Stad goed. Je leert hier verantwoordelijkheid dragen voor een opdracht die je uitvoert voor een opdrachtgever. Je wordt uitgedaagd creatief te zijn, open-minded te blijven, veel te netwerken en andere stagiaires te begeleiden. Dat klinkt als heel wat, en dat is het ook. Daag jezelf uit! Dit is een ideale stage voor iemand die zich professioneel wil ontwikkelen en tegelijk ook persoonlijke groei wil realiseren.”

 

Maatschappelijke stages bij Academie van de Stad

Elk voorjaar zijn wij weer op zoek naar nieuwe studentcoördinatoren en coaches die ons team na de zomer komen versterken. Op het moment lopen er 3 stageprojecten in Amsterdam (StudentJobCoachDigiCoach en EduCoach) en 4 in Utrecht (Hospiteerbuddy’sJongGras Sportbuddy’s, StudentJobCoach Overvecht en Loket 1). De studentcoördinatoren zijn verantwoordelijk voor de organisatie van een stageproject. Zij begeleiden de eerste- en tweedejaarsstudenten met hun uitvoerende taken. Daarnaast hebben ze ook een coördinerende rol en onderhouden ze actief contact met netwerkpartners. Ze houden de doelstellingen van het project goed in de gaten en organiseren bijeenkomsten om het hele netwerk samen te brengen. De stageprojecten kunnen ze als oefenplaats gebruiken door veel bezig te zijn met uiteenlopende maatschappelijke thema’s, van integratie van vluchtelingen tot aan jeugdwerkloosheid.

 

Alshima stageproject
Alshima: “Wat ik het leukste aan de stage vind? De begeleiding en de interactie met de coaches die we in het project begeleiden. Ook de groei die zij meemaken en de band die zij hebben met de jongeren die deelnemen aan het project. Hoe er mooie vriendschappen ontstaan en mooie resultaten behaald worden.

 

Direct impact maken

Fietsen door de stad van partner naar partner, de leiding over een eigen project, een relevant netwerk opbouwen en veel begeleiding bij de persoonlijke ontwikkeling. Een handjevol elementen die wij bieden binnen onze maatschappelijke stages. Elk studiejaar hebben wij weer 100 uitdagende plekken voor enthousiaste en gemotiveerde studenten om zich in te zetten voor de stad en direct maatschappelijke impact te maken.

 

Swaan

Swaan: “Wat ik een ander zou willen meegeven over stage lopen bij Academie van de Stad?  Het is een super toffe stage! Erg afwisselend en uitdagend. Wat ik daar leuk aan vind is dat de impact die je maakt meteen zichtbaar is.

 

Wil jij ook stage lopen?

Na de zomer wij we weer op zoek naar maatschappelijk betrokken toppers in Amsterdam en Utrecht. Dus ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar de perfecte stageplek om ervaring op te doen in het coördineren van een project en maatschappelijk impact wil maken in een jong gezellig team? Kijk dan snel op onze website naar de openstaande vacatures. Of klik hier!

Alvast de sfeer proeven? Kijk dan hier!