Duurzaamheid: dit woord hoor je overal tegenwoordig. En dat is ook niet raar: klimaatdoelen moeten behaald worden. Aardgasvrije wijken staan hoog op de agenda bij de provincies en gemeenten. Via Academie van de Stad dragen studenten daar op allerlei manieren aan bij.

Het gaat over onze toekomst. Als je de kans krijgt daar dan iets aan bij te dragen, grijp je dat natuurlijk met beide handen aan!
Marieke Braat
Studente Sociologie aan de Universiteit Utrecht

Sociaal en technisch

Er zijn veel verschillende manieren om naar duurzaamheid te kijken. Zo is het belangrijk dat we goed weten wat er technisch allemaal mogelijk is. Kun je zonnepanelen gebruiken om elektrische auto’s op parkeerterreinen op te laden? Hoe kun je op een goede manier circulair bouwen? Maar ook de sociale kant mag niet vergeten worden. Hoe krijg je bewoners mee met het aardgasvrij maken van hun woning? Welke informatie is er nodig, hoe zorg je voor het bewust zijn van klimaatveranderingen bij mensen? Aan al deze vragen kunnen studenten vanuit verschillende studierichtingen én vanuit hun passie een bijdrage leveren. Klik in het menu hierboven op ‘projecten’ om inspiratie te krijgen van alle projecten die we tot nu toe op het gebied van duurzaamheid hebben gerealiseerd.

duurzaamheid

Ook een project rondom duurzaamheid met studenten opzetten?

We denken graag mee bij het opzetten van nog meer mooie projecten om zo Utrecht, Amsterdam, Almere en omliggende gebieden een stukje duurzamer te maken. Benieuwd wat we samen kunnen bedenken?

Neem contact op