Studenten zetten zich in verschillende projecten in tegen eenzaamheid. Dit doen ze op verschillende manieren. Zo hebben wij veel projecten waarbij studenten eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar proberen te maken. Ook hebben we een prachtig project in een verzorgingstehuis, waar studenten tussen ouderen wonen.

Eenzaamheid bespreekbaar

Om ervoor te zorgen dat eenzaamheid onder studenten bespreekbaar wordt, is er meer bekendheid nodig over de verschillende gezichten van eenzaamheid. Iedereen kan zich eenzaam voelen. Door het onderwerp bespreekbaar te maken helpen studenten andere studenten met hun eenzaamheid. Studenten deden onderzoek en dachten na over ontmoetingsruimten en woonvormen die eenzaamheid zouden kunnen verminderen (zie hier).

Oud en jong wonen samen

Vier studenten wonen in een verzorgingscomplex in Buitenveldert tussen ouderen. De studenten geven de ouderen extra persoonlijke aandacht en richten zich op het uitbouwen van de buurtfunctie van het complex. Het complex is gelegen in Buitenveldert, een buurt waar veel ouderen tot op steeds hogere leeftijd zelfstandig wonen. Het zorgcentrum wil dit stimuleren door de buurtfunctie te verstevigen. Ouderen uit de buurt kunnen gebruikmaken van de faciliteiten die het complex biedt. Deels gaat het om paramedische voorzieningen, maar ook om sociale activiteiten. Zo proberen de studenten eenzaamheid zowel binnen als buiten het complex tegen te gaan (zie hier).

eenzaamheid

Wil je weten welke projecten we allemaal binnen dit thema hebben opgezet en gecoördineerd? Klik hierboven dan op de tab projecten.