Springlevend Wonen is niet echt een thema, maar wel een inmiddels zo bekende projectformule dat hij een aparte plek verdient op onze website. Studenten wonen op dit moment in  Amsterdam in de projecten Opaallaan, Spark Village, Stek Oost, Volewijck, Wormerveerstraat, New Beginnings en Spinozacampus. Of zij nou in een woning in de wijk wonen of in een Community Building complex als Community Builder, zij zetten zich in voor én met bewoners van hun eigen buurt.

Per buurt een verschillende aanpak

Bij Springlevend Wonen is er in elke buurt weer een andere aanpak. In de ene wijk wonen er veel kinderen, die bijvoorbeeld hulp kunnen gebruiken bij het leren van de taal. Of de studenten betrekken de kinderen bij het schoonhouden van de buurt. Zo leren ze al vroeg dat alle bewoners zelf verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen buurt. In de andere woonprojecten wonen er juist meer ouderen. Ouderen die bijvoorbeeld eenzaam zijn en wel bezoek kunnen gebruiken. Of ouderen die hun eigen tuin niet goed kunnen onderhouden. Studenten komen dan helpen en schakelen meerdere partijen en/of vrijwilligers uit de buurt in om ook mee te doen. In sommige buurten wonen er mensen van allerlei verschillende achtergronden en leeftijden. Al die mensen proberen de studenten samen te brengen. Zij geloven dat je samen sterk staat in een buurt. En dat als mensen elkaar alleen al meer groeten op straat, de wijk een stukje springlevender wordt.

Wil je weten hoe jij mee kan doen of heb je vragen over de formule? Neem dan contact met ons op via info@academievandestad.nl of 085 3033 707.

Wonen met voorrang en huurkorting vanuit woningcorporatie

Ter ondersteuning van hun rol als studentcoördinator krijgen ze een woning met voorrang en huurkorting in de betreffende wijk of wooncomplex vanuit de woningcorporatie. Zo dragen de studenten dus als medebewoner bij aan hun eigen buurt. De projecten die de studenten opzetten en de activiteiten die ze verrichten kun je eigenlijk allemaal scharen onder de noemer leefbaarheid: het is de bedoeling dat de wijk of het wooncomplex waarin zij wonen een stukje leefbaarder wordt door hun komst. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet! In de onderstaande video gaat onze projectcoördinator Anne op bezoek bij een opdrachtgevers en studenten die wonen in Springlevend Wonen projecten.

Hoe doe ik mee als student?

Wanneer er een plek vrijkomt in een bestaande Springlevend Wonen project of wanneer er een nieuw Springlevend Wonen project wordt opgezet, gaan wij op zoek naar geschikte kandidaten die deze vacature(s) kunnen vervullen. Om studentcoördinator te kunnen worden moet je ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling en nog minimaal 1,5 jaar student zijn. Ook ben je flexibel inzetbaar en 8-10 uur per week beschikbaar.

Het gehele jaar door kun je je aanmelden voor Springlevend Wonen via de algemene vacature op onze vacaturepagina. Als wij op het moment van jouw aanmelding geen beschikbare plek hebben, kunnen we je opnemen in onze kandidatenpoule. Wanneer we dan een vacature hebben waar jouw profiel op aansluit, nemen we contact met je op. Om in de poule te worden opgenomen ontvangen we graag je CV en een korte motivatiebrief.

Als studentcoördinator bij Springlevend Wonen ben je onderdeel van het team en het gehele project. Soms zal je vooral met één of twee specifieke projecten aan de slag gaan, maar vaker ben je een allrounder die in verschillende projecten geïnteresseerd is en op verschillende thema’s inzetbaar is. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met je voorkeuren.