Een groene, gezonde stad. Dat zouden we allemaal wel willen. Onze studenten dragen hier flink aan bij. Naast biologiestudenten met veel kennis over biodiversiteit en planten, is dit een thema waar studenten van allerlei opleidingen warm voor lopen. Onze projecten lopen uiteen van het ontwerpen en inrichten van meer groene ruimten tot het activeren van bewoners om meer te bewegen en gezond te eten. En alles ertussenin!

Moestuinen

Sinds de start van Academie van de Stad houden studenten zich al bezig met groenprojecten. Met name in onze Springlevend Wonen-projecten doen moestuinprojecten het al lange tijd goed. Waarom? Omdat er bijna alleen maar voordelen zijn! Samen met bewoners in tuinen werken zorgt voor veel verbinding. Daarnaast is het ook gezond: iedereen is lekker buiten en steekt zijn of haar handen uit de mouwen. Bovendien wordt het zo stukje bij beetje steeds groener, wat bijdraagt aan de leefbaarheid en uitstraling van de wijk.

Een gezonde leefstijl

De manier waarop we leven heeft grote invloed op onze gezondheid. Studenten hebben zich gedurende de afgelopen jaren veel ingezet voor het stimuleren van een gezonde leefstijl bij allerlei verschillende doelgroepen. Zo hebben studenten in Almere zich eens gericht op een gezond gewicht van jongeren door creatieve acties te bedenken (zie hier). Naast gezond eten is ook bewegen belangrijk. Studenten zetten zich in het kader hiervan graag in voor het stimuleren van sporten en het ondersteunen van sportverenigingen.

groen en gezond

Ben je benieuwd naar alle projecten die wij tot nu binnen het thema Groen & Gezond hebben gedaan? Klik dan hierboven op projecten.