Studenten zijn via Academie van de Stad altijd bezig om op allerlei manieren bij te dragen aan de arbeidsmarkt en de economie van steden. Door onderzoek te doen naar arbeidsdiscriminatie bijvoorbeeld. Of door te onderzoeken welke groepen behoefte hebben aan ondersteuning om zo schuldproblematiek te voorkomen.

Arbeidsdiscriminatie

Arbeidsdiscriminatie komt helaas voor in grote steden. Zo kom je als jongere of 50-plusser vaak moeilijk aan een baan. Een groep interdisciplinaire studenten is daarom aan de slag met de denktank Arbeidsdiscriminatie. Deze denktank bedenkt nieuwe manieren om beeldvorming en vooroordelen te verminderen over jongeren en 50-plussers en hiermee arbeidsdiscriminatie tegen te gaan (zie hier).

Support voor ondernemers

Ondanks de economische groei komen nog veel Utrechters met moeite rond en nemen problematische schulden toe. Dit geldt ook voor ondernemers. In dit project laten studenten ondernemers zien dat er altijd een oplossing is. Om dit te bereiken gaat een groep studenten de wijk Overvecht in. Dit om zo ondernemers te bereiken, informeren en door te verwijzen naar de juiste hulpinstanties (zie hier).

werken en economie

Benieuwd naar al onze projecten binnen het thema Werken & Economie? Klik hierboven dan op projecten.